top of page
Zoeken

27 april 2023 - Inhuldigingsplechtigheid van het gedenkmonument – BA campus Caputsteen

Bericht voor onze leden en genodigden


Wij hebben het genoegen u uit te nodigen voor de inhuldigingsplechtigheid van het gedenkmonument van de hand van Ernest Weynants ter ere van twee verzetsvrouwen Martha Somers en Elisabeth Desoleil, beide oud-leerlingen van het Koninklijk Lyceum.


U wordt verwacht op donderdag 27 april 2023 om 14.00 uur op het Busleyden Atheneum campus Caputsteen, Caputsteenstraat, 51 2800 Mechelen


Sprekers: Edmond Eycken (Nationaal Confederatie van Politieke Gevangenen en Rechthebbenden) Michèle Corthals (Doctoraatstudente Geschiedenis Universiteit Antwerpen) Prof. Sven Biscop (Universiteit Gent & Egmont- Koninklijk Instituut)

Roza Diba (Iraanse studente aan AP Hogeschool en stagiaire in GO! BA Stassart Katie Steemans (Directeur GO! BA Caputsteen)

Intermezzo’s: leerlingen van GO! BA CaputsteenNa de plechtigheid wordt u uitgenodigd voor een receptie in de refter van de school.

Met dank aan de NCPGR nationaal, Socialistisch Fonds Antoon Spinoy vzw, GO! Scholengroep 5, NCPGR – Mechelen-Lier, 8 Mei-Comité Mechelen, Humanistisch Verbond – afdeling Mechelen en Willemsfonds voor de schenkingen de samenwerking.

Graag uw aanwezigheid bevestigen uiterlijk maandag 23 april 2023 via 015 20 21 74

0 opmerkingen

Comments


bottom of page