top of page
Zoeken

Zaterdag 26 november 2022 – Symposium : Bio-ethiek 75 jaar na het proces van de artsen te Neurenberg

De Groep Herinnering organiseert op zaterdag 26 november 2022 een symposium in het Salon de la Reine in het stadhuis van Doornik (7500 Enclos Saint-Martin 52) een symposium met als onderwerp:

Bio-ethiek 75 jaar na het proces van de artsen te NeurenbergDe Groupe Mémoire


De Groupe Mémoire - Groep Herinnering is een vereniging opgericht door oudgedeporteerden en overlevenden van de Tweede Wereldoorlog die de

herinnering van hun strijd tegen het nazisme en totalitarisme en het behoud van de herwonnen democratische vrijheden willen in ere houden.

Na het overlijden in 2017 van onze voorzitter Pieter-Paul Baeten, de laatste overlevende politieke gevangenen van onze organisatie, willen de “kinderen van de tweede generatie” de strijd verder zetten.

De Groupe Mémoire-Groep Herinnering krijgt vanaf heden een ander gezicht, maar blijft voornamelijk een reflectiegroep werkzaam rond:

- De historiciteit van de Tweede Wereldoorlog

- De misdaden tegen de mensheid en vooral over de slachtoffers van de genocides en de politieke gevangenen.

- Het behoud van de eenheid van het land

- Het standvastig verzet versus de ethno-regionalistische partijen in België en Europa, geuit door wijlen voorzitter Pieter-Paul Baeten te bestendigen

De totalitaire regimes ondergaan metamorfoses en passen zich aan zoals virussen om zich als betrouwbaar en aantrekkelijk voor te stellen. We hebben de plicht ze te ontmaskeren.

Het behoud van deze organisatie is een signaal aan diegenen die de amnesie en amnestie verkiezen boven de herinnering en de historisch vaststaande feiten en die op een heimelijke manier de rechten willen in vraag stellen en ondermijnen waarvoor onze ouders hebben gestreden.


Programma (opgesteld in de taal van de sprekers):

09h00 Mot de Bienvenue Dr. YVES LOUIS, Président du Groupe Mémoire - Groep Herinnering

09h05 La parole à Monsieur PAUL-OLIVIER DELANNOIS, Bourgmestre de Tournai

09h10 La parole à Madame LUDIVINE DEDONDER, Ministre de la Défense 09h15 Dr. MICHEL WAUTERS, Membre du Groupe Mémoire - Groep Herinnering, Médecin gynécologue-obstétricien, « Les médecins nazis et les expériences génito-pelviennes » 09h45 ANICE CLÉMENT (France), Réalisatrice de films documentaires

« Génia Oboeuf et la médecine nazie blok 10 à Auschwitz » ; Présentation de quelques extraits du documentaire réalisé

10h15 Dr. YVES TERNON (France), Médecin chirurgien, écrivain, il a publié de nombreux livres traitant de la médecine nazie et des génocides perpétrés depuis 1940, « Le programme T4 » ; « Le processus de nazification de la médecine sous le IIIe Reich »

10h45 Pause 11h00 Prof. YVON ENGLERT (ULB), Médecin gynécologue-obstétricien, professeur à l’ULB, ex doyen et ex recteur de l’ULB ; « Les codes de Nuremberg »

11h30 Dr. YVES LOUIS, Président du groupe Mémoire - Groep Herinnering, . Médecin pédiatre, délégué à l’AMM ; « Het artsenproces in België/De Ärzteführerschule in Alt-Rehse » 12h00 à 12h30 DÉBAT, Modérateur, modérator Prof GEORGES DE MOOR (UGent), Médecin, Professeur émérite à l’UGent.

Avec la participation du Prof. YVON ENGLERT, du Dr. YVES TERNON et du Dr. YVES LOUIS

MEER INFORMATIE en INSCHRIJVEN via de website www.gm-gh.be


0 opmerkingen

Comments


bottom of page