top of page
Zoeken

V-dag

Onder ruime belangstelling herdachten we bij een stralende lentezon op maandag 8 mei 78 jaar bevrijding en de overwinning op het fascisme.

Reeds in 2006 gaven het 8 Mei Comité en NCPGR gewest Mechelen-Lier het advies aan het stadsbestuur om de herdenkingsplechtigheden te laten doorgaan in nauwe samenwerking met delegaties van Mechelse scholen. Een advies dat werd gevolgd. Ook dit jaar stonden ongeveer 150 leerlingen als afgevaardigden van verschillende scholen paraat om deel te nemen.
1/ Bloemenhulde aan het monument Politiek Gevangenen aan de Van Benedenlaan 2/ Optocht onder begeleiding van de Koninklijke harmonie van de Mechelse Politie en vaandels van oud-strijdersverenigingen en de Politieke Gevangenen naar het monument van de Gesneuvelden op de Wollemarkt, gevolgd door bloemenhulde 3/ Het spelen van de nationale hymnes en het hijsen van de vaandels van de geallieerden.

Dit jaar had het stadsbestuur ervoor gekozen de vlag van de Russische federatie niet te hijsen, gezien de oorlog met Oekraïne.

Daarna werden de leerlingen nog vergast op een receptie in de plechtstatige Keldermanszaal van het stadhuis.

We houden eraan ook langs deze weg het OOM (Onderwijs Overleg Mechelen) en het stadsbestuur te bedanken voor de puike organisatie en hun talrijke aanwezigheid op de plechtigheid.

Met dank aan Bob Lams en Herman De Taeye voor de foto's

0 opmerkingen

Comments


bottom of page