top of page
Zoeken

Theaterproductie 'Armand'


Armand Swartenbroeks was een Bekende Belg die nu echter volledig vergeten is. Ten onrechte. Armand Swartenbroeks was een homo universalis. Hij voetbalde bij Daring en won de Olympische gouden medaille in 1920 te Antwerpen.

Hij was ook frontdokter zowel tijdens de Eerste als tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij redde talloze jonge levens van soldaten.

Na zijn voetbalcarrière wordt hij eerst schepen van onderwijs en later burgemeester van Koekelberg. Hij bedenkt een aantal sociale wetten.

Als controlearts speelt in zijn oordeel vaak het leed mee dat hij tijdens vooral de Eerste Wereldoorlog heeft gezien.

Bij Armand Swartenbroeks komt de mens op de eerste plaats.

Moody Blue Productions vzw brengt Armand Swartenbroeks tot leven op de scène. We spelen op 7 oktober (Zwarte Zaal van het Fakkeltheater) en 9 oktober ('t Klokhuis') in Antwerpen, telkens om 20 uur. Interessanter voor het 8 mei Comité zijn allicht de voorstellingen op 13 en 14 november te Mechelen. We gaan ook op tournee door Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Je vindt via deze link waar de voorstellingen doorgaan: https://armandtheater.be/waar-speelt-armand/


Jullie zijn uiteraard welkom om de voorstelling op 7 of 9 oktober of op 13-14 november in Mechelen bij te wonen. Laat het even weten en ik reserveer een kaart. Later een voorstelling organiseren (we spelen tot juni 2023) kan uiteraard ook of kaarten reserveren voor de voorstellingen in Mechelen. Ik kan begrijpen dat jullie de voorstelling daar eerst voor willen zien.


Vriendelijke groet Dirk Dobbeleers dirk.dobbeleers@telenet.be

0 opmerkingen

Comments


bottom of page