top of page
Zoeken

Remembrance day – 24 februari 2024 - Nabeschouwing

Onder ruime belangstelling ging op 24 februari ‘Remembrance day’, een muzikale avond door, georganiseerd de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie onder de deskundige leiding van dirigent Bart Van Buggenhout.


Het evenement stond in teken van 80 jaar Bevrijding van de stad en de 100ste verjaardag van het Koninklijk Verbond van Oud-strijders en Gelijkgestelden, gewest Mechelen (opgericht 24 november 1920).  De aandachtige lezer heeft gemerkt dat we ondertussen 4 jaar later zijn.  Het Coronavirus en enkele problemen van praktische aard hebben voor de vertraging gezorgd.


De muzikanten gaven het beste van zichzelf.  De muziek stond volledig in het teken van de bevrijding en de herwonnen vrijheid.  De nodige aandacht werd bestee aan het thema van de ‘Entartete Musik’ (de ‘ontaarde muziek’ zoals de nazi’s jazz-muziek benoemden en verdoen werd).  Ook de voorstellen van onze verenigingen voor het brengen van de liederen ‘De moorsoldaten’ en ‘Het partizanenlied’ werd met veel enthousiasme door de organisatoren onthaald.


Werden ten gehore gebracht: The Midway March, Moscow 1941, Strike up the band, The Generals Suite, Schindler’s list, A tribute to Edith Piaf, Mars van de Belgische Parachutisten, The Last Post, Ten Velde, Amazing Grace, Highland Cathedral, Die Moorsoldaten, Le Chant des Partisans, Glenn Miller medley, It don’t mean a thing if you aint got that swing, Sweet Georgia Brown, Tico Tico, The Starts and Strupes Forverever.


Een meerwaarde van het evenement was het optreden van de Clan Hay Pipe Band uit Ekeren, die ook samen met de muzikanten van Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie optraden.


Gastheer van de avond: dhr. Georges Lichtenstein, voorzitter en eveneens voorzitter van het Koninklijk Verbond van Oud-strijders en Gelijkgestelden, gewest Mechelen.

0 opmerkingen

Comments


bottom of page