top of page
Zoeken

Plechtigheid Wapenstilstand Stad Mechelen

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de stad Mechelen op zaterdag 11 november de plechtigheid ‘Wapenstilstand’ aan het monument van de Gesneuvelden van beide wereldoorlogen aan de Wollemarkt.


Aan de bloemhulde werd deelgenomen Aan de bloemhulde werd deelgenomen door Stad Mechelen, Politiezone Rivierenland, Militair Commando Provincie Antwerpen, Competentiecentrum van de Landcomponent,Het Militair Vormingscentrum voor ICT en Administratie, Het Koninklijk Verbond van Oud-strijders en gelijkgestelden, Royal Britisch Legend, Vrienden Brigade Piron, Nationale Confederatie van Politiek Gevangenen en Rechthebbenden afdeling Mechelen, 8 Mei Comité regio Mechelen.


Tijdens de plechtigheid bracht dhr. Georges Lichtenstein, voorzitter van het Koninklijk Verbond van Oudstrijders en Gelijkgestelden het gedicht „Exhortation‟ uit „For the Fallen‟ van Laurence Binyon.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door Schotse pipers en de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie. Verschillende leden van de vaderlandslievende verenigingen droegen de vaandels, evenals een aanzienlijke delegatie van de scouts Mechelen-Thila Coloma.

Na de optocht tot aan het stadhuis sloten de Schotse Pipers, samen met de muzikanten van de Muziekkapel van de Mechelse Politie af met een pakkend “Amazing Grace”.

In de statige Keldermanszaal in het Mechels stadhuis, sprak burgemeester Vandersmissen het talrijk opgekomen publiek toe. In zijn toespraak benadrukte hij het belang van de herdenking.


Foto’s: Josette Nackaerts, voorzitter NCPGR gewest Mechelen-Lier

0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page