top of page
Zoeken

Plechtigheid Nationale Feestdag te Mechelen

Traditiegetrouw organiseerde de stad Mechelen ook dit jaar de plechtigheid ‘Nationale Feestdag’ dmv een bloemenhulde aan het monument ‘Gesneuvelden’ aan de Wollemarkt.

Onder ruime publieke belangstelling werd de plechtigheid opgeluisterd door de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie.


Daarna volgde de bloemenhulde waaraan werd deelgenomen door de stad Mechelen, de Politiezone Rivierenland, het Vormingscentrum Communicatie- en Informatiesystemen en Administratie Peuti, het Competentiecentrum van de landcomponent. Leopoldsburg, het Koninklijk verbond van oud-strijders en gelijkgestelden gewest Mechelen, Vrienden van de Brigade Piron, de Nationale Confederatie van Politieke Gevangenen en Rechthebbenden en het 8-Mei Comité. regio Mechelen.


Een woord van dank ook aan de talrijke vaandeldragers van de vaderlandslievende verenigingen waaronder ook de oud-scouts van de St. Romboutsparochie en een detachement van Defensie.

Na de optocht van het monument naar het stadhuis was er nog een receptie voor de genodigden in de Keldermanszaal op het stadhuis. Tijdens zijn toespraak benadrukte plaatsvervangend burgemeester, Arthur Orlians, het belang van het organiseren van de plechtigheid.Met dank aan Herman De Taye voor de foto’s

0 opmerkingen

Comentários


bottom of page