top of page
Zoeken

Nauwere samenwerking met de Nationale Confederatie van Politiek Gevangenen en Rechthebbenden
Het Coronavirus (ondertussen 'genoegzaam' bekend als het Covid-19 virus) heeft u en ons al veel lang parten gespeeld. We kijken al reikhalzend uit naar een vaccin.

Het Coronavirus heeft ook gevolgen gehad voor de werking van ons comité.

We hadden nog maar net een bestuursvergadering in maart achter te rug toen de "lockdown" werd afgekondigd. Ondertussen werd van deze tijd gebruik gemaakt om grondig na te denken over onze huidige en toekomstige werking.

Op voorstel van de raad van bestuur gaf de Algemene Vergadering van 28 oktober groen licht voor een nog nauwere samenwerking met de NCPGR Mechelen.


Die samenwerking was in de praktijk reeds lang een feit. Het beste bewijs hiervan is een herinneringssteentje in een gevel op de binnenkoer van het Busleyden Atheneum, campus Pitzemburg (zie foto). Sindsdien is er altijd al een nauwe samenwerking geweest (activiteiten, filmdagen, herdenkingen enz.) .


Het vernieuwende bestaat erin dat u als lid van het 8 Mei Comité vanaf 2021 ook automatisch lid zal zijn van de NCPGR. Dat biedt het voordeel dat we vanaf nu ook zullen publiceren in het driemaandelijks tijdschrift 'Kracht / L'Effort' dat in het Nederlands en het Frans wordt verspreid over gans België. Een grote meerwaarde.


We waren van plan om hiervoor een ledenvergadering te organiseren om u hierover persoonlijk te kunnen over informeren maar materieel is dat niet mogelijk tgv de gezondheidsmaatregelen.


Meer informatie zal gegeven worden in een Nieuwsbrief waaraan we momenteel nog aan het werken zijn.

0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page