top of page
Zoeken

Häftling 160275Het Willemsfonds in samenwerking met het Museum Kazerne Dossin en het 8 Mei Comité regio Mechelen brengt de theatermonoloog Häftling 160275 van Mr. Ronny Vandecandelaere naar Mechelen in het Auditorium "Natan Ramet" van Kazerne Dossin (G. de Stassartstraat 153 te 2800 Mechelen)

"Tobias Schiff was 17 jaar toen hij in 1942 als Antwerpse Jood met zijn familie op transport werd gezet naar Auschwitz. Alles werd hem afgenomen, zelfs zijn naam. Hij werd nummer 160275. Als een van de weinigen, die deze Holocaust overleefd heeft, kwam hij terug zonder vader, zonder moeder, zonder grootouders, zonder ooms of tantes, neven of nichten. Meer dan honderd familieleden werden vermoord."

Deze monoloog brengt het verhaal van Tobias Schiff over deze onbeschrijfbare, haast oninvoelbare gruwel, opdat zijn getuigenis zou blijven bestaan als nagedachtenis aan de doden en als vermaning voor ons allen, mensen van vandaag, dat dit nooit meer mag gebeuren. Het gaat om een authentiek verhaal, waarbij ook authentieke foto's geprojecteerd worden van de personen die in het stuk genoemd worden.


Deuren open om 19:30 uur

Aanvang theatermonoloog 20u00. Na de uitvoering van het stuk wordt u een hapje en een drankje aangeboden door het Willemsfonds Mechelen.


Toegang €10 per persoon.

Om veiligheidsredenen vragen we om vooraf in te schrijven via WFMechelen@telenet.be De reservatie is pas definitief na het storten van het gepaste bedrag (€10/persoon) op de rekening van het Willemsfonds afdeling Mechelen: BE19 3631 1755 1512, met vermelding van "Monoloog 15-3-2017, naam en voornamen". Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt!

Krakau en Auschwitz

Het Willemsfonds afdeling Mechelen organiseert een cultuurreis naar Krakau en naar het vernietigingskamp van Auschwitz, van woensdag 1 maart tot en met zondag 5 maart 2017.

Meer info: mail naar WFMechelen@telenet.be


Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie


De Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie organiseert op zaterdag 18 februari 2017 een Sing Along Concert in de Stadsschouwburg, Keizerstraat 3 te Mechelen Aanvang: 20 uur

Deuren 19.30 uur


Kaarten: www.politieharmoniemechelen.be/reserveer

Voorverkoop: €12 Kassa €15


La Coupole en St. Omer


Het Willemsfonds organiseert een daguitstap naar La Coupole en St. Omer in Frankrijk.

Ze bezoeken La Coupole, een lanceerinstallatie van Duitse V-wapens in de tweede wereldoorlog en het stad St. Omer.

Het aantal plaatsen in beperkt.

Meer info: via mail naar WFMechelen@telenet.be


0 opmerkingen

コメント


bottom of page