top of page
Zoeken

8 Mei Komitee Gent
We ontvingen volgend bericht van het 8 Mei Komitee Gent: Het Covid-19 heeft het niet op massale samenkomsten, herdenken is ook samenkomen. Dit jaar, 75 jaar geleden, herdenken we de bevrijding op het fascisme. Het kan niet in de geplande vorm, toch willen we deze belangrijke dag herdenken en daarvoor hebben we uw steun nodig.

Op 8 Mei 1945 om 15u00 sprak Winston Churchil de historishe woorden " the war is over, time to get our boys home"

Om deze woorden te herdenken op gepaste wijze nodigt het 8 mei Komitee - Gent alle muzikanten uit, eender welk instrument, om op 8 mei 2020 om 15u de Last-Post en/of "When the Battle" is over te spelen, voor hun deur of op een plek alwaar het veilig kan en met de nodige sociale afstand. Speel je geen instrument kan je gewoon een minuut stilte houden voor je deur, in je bureel, eender waar je jou bevindt op 8 mei 2020 om 15.00u.

Hiermee betuigen we respect voor diegene die er onder het fascistisch regime leden en alle slachtoffers van de concentratie kampen. Tevens ook een eerbetoon aan zij die gestreden hebben voor onze vrijheid die we vandaag mogen genieten. Zonder vrees en vrijheid van mening"

Doet u mee, graag, laat het ons weten op corona@8meikomitee.gent , nadien hadden we graag filmpjes hiervan ontvangen zodat wij er een collage kunnen van maken en deze u bezorgen. Meer info over ons op onze website0 opmerkingen

Comments


bottom of page